Агенцията по заетостта стартира третия етап по мярката 60/40 в подкрепа на работодателите,

...
Агенцията по заетостта стартира третия етап по мярката 60/40 в подкрепа на работодателите,
Коментари Харесай

Започва кандидатстването по третия етап на мярката 60/40 |

Агенцията по заетостта стартира третия стадий по мярката 60/40 в поддръжка на работодателите, с която се цели опазване на работата на чиновниците в интервала на коронакризата. 

Подкрепата още веднъж е в размер на 60% от осигурителния приход на служащите, само че към този момент за месец август и ще се дава за интервал до 3 месеца, считано от 1 октомври до 31 декември.

Информация за работодателите, процедура за кандидатстване, изискванията, условията, реда и метода за кандидатстване, са оповестени в уеб страницата на Агенцията по заетостта, в раздел " Финансови тласъци за опазване на заетостта ".

Работодателите, които са получили средства в предходните месеци, ще могат да се възползват от някои административни облекчения, като съкратен пример на заявление и понижен пакет приложения към него.

Съгласно настоящите нормативни документи, заявката и документите за погашение на средства ще се подават към Дирекция " Бюро по труда ", обслужваща територията по месторабота на служащите, без значение от метода на подаването им.

В случай на повече обекти в разнообразни обитаеми места, работодателите могат да подадат едно общо заявление за служителитe от всички обекти в една дирекция, където се намира най-малко един от обектите.

Препоръчително е работодатели, които извършват активност в Столична община и отвън нея, да подават документи за кандидатстване в дирекцията, която обслужва обект отвън София.

Документите могат да се подават по електронен път посредством Системата за несъмнено електронно връчване (ССЕВ) или посредством лицензиран пощенски оператор, както и на място.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР